Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η tv έχει και "off"!

Ας μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο όταν η Τατιάνα Στεφανίδου εμφανίζεται στο πλατό, το κοινό χειροκροτάει! Ή γιατί η έχθρα Μανωλίδου-Ψινάκη απασχολεί τρία κανάλια επί μία ώρα!

Η απάντηση είναι απλή: Γιατί υπάρχουν τηλεθεατές!
Μπλοκαρισμένα μυαλά, μόνιμα εγκατεστημένα μπροστά σε μια ανοιχτή τηλεόραση, με μόνο μέλημα του ελεύθερου χρόνου τους τις ατάκες της Ευγενίας Μανωλίδου στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο"! Εν τω μεταξύ, μιλάμε για μια εκπομπή, που μπορεί κάλλιστα να αποδείξει:
1.Την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόθου για δημοσιότητα.
2.Το πόσο ατάλαντη είναι στην πραγματικότητα η Ελλάδα του 2010.
3.Τα κίτς γούστα που επικρατούν!

Κι ας θυμηθούμε λιγο και το "Dancing with the stars". Διάσημοι "stars" μαθαίνουν να χορεύουν και παρουσιάζονται σε ένα show κρυμμένοι πίσω από το πρόσχημα του "φιλανθρωπικού σκοπού"! Βέβαια! Φιλανθρωπία είναι η αύξηση τηλεθέασης του ΑΝΤ1 και των εσόδων του φρεσκοχωρισμένου-πονεμένου Γ.Λάτσιου, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το μόνο που υπάρχει στην κουζίνα του νέου σπιτιού του είναι μια εσπρεσιέρα! Το φτωχό!

Να λοιπόν και το διαζύγιο της χρονιάς! Και να και η Μiss Μενεγάκη "κλαμένη" (ή απλώς αμακιγιάριστη) στην εκπομπή της! Την πρώτη μέρα φόρεσε μαύρα (πενθούσε το γάμο της), την επόμενη μπλε και την τρίτη μέρα ξεπέρασε τον πόνο της (!) και φόρεσε φούξια! Τη βέρα την έβαλε μετά από 2 εβδομάδες. Τα παιδιά της θα τα αναλάβει προσωρινά αυτή. Θα μετακομίσουν σε άλλο σπίτι. Αγόρασε καινούριο αυτοκίνητο! Ξέρουμε κάθε λεπτομέρεια, αλλιώς νιώθουμε μέσα μας ένα κενό! Έτσι μας έμαθαν…

"Εγώ δεν έκανα καριέρα εκθέτοντας την προσωπική μου ζωή και το γάμο μου!"
, δήλωσε η Μ. Μαγγίρα, ως "σπόντα" στην Ε. Μανωλίδου. Ανεξάρτητα από το αν μπορεί να θεωρηθεί καριέρα αυτό που έχει κάνει η Μαγγίρα, ξεστόμισε τουλάχιστον για μια φορά, μια σωστή φράση! Ποιος λογικός άνθρωπος ενδιαφέρεται για το ότι η Ε.Μανωλίδου αποκαλεί το σύζυγό της "μπουμπούκο";

Και το χειρότερο είναι ότι ο "Μπουμπούκος" είναι ταυτόχρονα ένας από τους 300 που εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο! Κι ας μην ξεχνούμε την αξιολάτρευτη και τρομερή χορεύτρια, παίκτρια του "Dancing with the stars", κυρία Πιπιλή! Άλλη μια εκ των 300!

Ταυτόχρονα, παρακολουθείς συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου και τυχαίνει να βρίσκονται μέσα 5-10 άτομα!!! Οι άλλοι δε μπορούν! Έχουν πρόβες!!! Και δυστυχώς δε μιλάμε για 2-3 άτομα της πολιτικής που ξεχνούν το ρόλο τους και προσπαθούν απεγνωσμένα να νιώσουν "stars". Πρόκειται τουλάχιστον για το 1/3! Όπως αποδεικνύεται, σκοπός τους εξ’αρχής ήταν να αποκτήσουν αυτή την πολλά υποσχόμενη διασημότητα! Και τώρα ανακαλύπτουν ότι αυτό δεν το κερδίζουν μέσω πολιτικής, αλλά μέσω τηλεόρασης!

Η σοβαρότατη αυτή πολιτική τείνει να μετονομαστεί σε "κοινωνική", αφού η εργασία τους πλέον είναι οι δημόσιες σχέσεις!

Η μόνη "πολιτική" που ασκείται, γίνεται πάντα μπροστά στο φακό μιας κάμερας! Στις ειδήσεις φυσικά! Στις τόσο αντικειμενικές ειδήσεις, που σε θέματα πολιτικής καλούν 4-5 εκπροσώπους διαφορετικών κομμάτων, για να έχουμε πολυφωνία (!), να τσακώνονται και περνάει το μισάωρο, χωρίς φυσικά να βγαίνει συμπέρασμα! Εποικοδομητικότατος διάλογος!

Βέβαια, υπάρχει και το δελτίο ειδήσεων του "Star Channel" (το οποίο θα μετονομαστεί σε "Gossip channel" σε λίγο καιρό!)... Ναι. Είναι αλήθεια, αλλά αρνούμαι να το πιστέψω! Η είδηση που εκφωνεί η "δημοσιογράφος" είναι ότι γνωστός ποδοσφαιριστής προσέφερε στη μνηστή του τεράστιο χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην ποζάρει σε γυμνή φωτογράφηση για το Playboy! (να και η αξία της Ηθικής!!!).
Ταυτόχρονα στο κάτω μέρος της οθόνης περνούν μηνύματα με τα πολιτικοοικονομικά νέα της χώρας!

Από την άλλη πλευρά ευτυχώς, κάποιες ώρες προβάλλονται κάποιες ταινίες, στις οποίες κανείς δεν παρεμβαίνει εικαστικά! ΕΥΤΥΧΩΣ!

Ομολογουμένως, είναι ωραίο να μπορείς να έρθεις σε επαφή με την τέχνη (μουσική, χορό, ταινίες) μέσω τηλεόρασης. Όταν όμως, όλα αυτά συνοδεύονται και από μια κριτική επιτροπή, ενώ το κοινό μπορεί να ψηφίζει το "καλύτερο", τότε ακόμα και η κουτσή Μαρία (και η Μαρία η Πενταγιώτισσα και η Μαρία της γειτονιάς!) νομίζει πως είναι κριτικός τέχνης!

Οι ελληνικές σειρές βέβαια, είναι άπαιχτες! Απαγορευμένοι έρωτες, φόνοι, μυστήρια, μυστικά της Εδέμ, πύργος της Βαβέλ, και φτου κι απ’την αρχή! Και η σκηνοθεσία, η μουσική υπόκρουση… Όλα τέλεια! Άπαιχτα! Θαυμάσια!

Μα, γιατί να ακούσω το "Riders on the storm" στο "Η ζωή της άλλης";

Υπάρχουν βέβαια, και σειρές απομιμήσεις ξένων σειρών, με μεγάλο σουξέ! Για παράδειγμα οι σειρές με τους γιατρούς! Ανεπανάληπτες! Καταπληκτικές! Υπέροχες! Wow!

Και το πιο γελοίο! Τα προξενιά! Αγρότες, πεθερές που ψάχνουν νύφες, έρωτες που περνούν από το στομάχι, και ό,τι άλλο σκαρφιστεί κανείς για να αυξήσει τα νούμερά του! ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!

Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η υπερπροβολή και η θεοποίηση του ψεύτικου.
Ας κατάλάβουν επιτέλους αυτοί οι απόφοιτοι σχολών Μ.Μ.Ε. ότι πρέπει να γίνουν πραγματικοί δημοσιογράφοι. Έχουν χρέος να ενημερώνουν και να ψυχαγωγούν. Όχι να κουτσομπολεύουν και να κάνουν τους clowns! Σε μεγάλο βαθμό οι τηλεθεατές φταίνε! Αυτοί που συνεχίζουν να εθίζονται σε αυτό το θέαμα, δίνοντας τους την εντύπως ότι δημιουργούν κάτι εντυπωσιακό!...

Η τηλεόραση πρέπει ή να κλείσει, ή να γίνει ποιοτική!
Διαφορετικά θα μείνουμε σε μια κοινωνία-αγέλη.
Σκεφτείτε μόνο, πόσο τους συμφέρει αυτούς τους πολιτικούς – stars!
Ζώα που ακολουθούμε έξυπνους-κερδοσκόπους καναλάρχες, όπου κι αν μας οδηγούν.

Ανεπίτρεπτο.


mushroom

1 σχόλιο:

  1. Η τηλεόραση: το διαμάντι του 21ου αιώνα. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα το ότι με τόσα κακά που μας περιβάλουν και μας περιτριγυρίζουν όλοι μας χρειάζονται μια διέξοδο και η πιο φτηνή επιλογή είναι η τηλεόραση, και τα σελέμπριτι της τηλεόρασης μας τυφλώνουν ρίχνοντας γκλίτερ στα μάτια μας για να μας αποπροσανατολίσουν από τα αληθινά προβλήματα. Η τηλεόραση φτιάχνει τα πρόβατα και το σύστημα τα οδηγεί στη σφαγή... δεν ξέρω αν τα λέω καλά, αλλά κάπως έτσι τα βλέπω. Μου αρέσει πολύ όπως γράφεις και πάνω απ όλα που συνεχίζεις να γράφεις την αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή